Hva er Diskplass? Print

  • diskplass, fri diskplass
  • 4

Dette er diskplassen du får tildelt for lagring av dine websider, samt email.

Mange leverandører reklamerer med enorme mengder diskplass, som skal få deg til å tro, at her får du virkelig mye for pengene! Men, ingen tilbyr egentlig fri diskplass, da dette er både fysisk og økonomisk, umulig. 

Sannheten er at de som tilbyr dette, satser på at de fleste kundene ikke bruker diskplassen de tilbyr og i realiteten kan den heller ikke leveres, hvis alle kundene på samme server, ville bruke den, samtidig. Slik reklame kalles derfor "oversalg" og er direkte useriøst og villedende.

De som reklamerer med fri diskplass, har ellers som regel begrensninger i sine betingelser, som sier at f.eks. lagring kun gjelder for "vanlige websider" og at bilde filer, musikk, video, programfiler, dokumenter, backup o.l. tillates ikke lagret på serveren.

I tillegg trenger du jo heller ikke denne enorme diskplassen, hvis formålet med ditt nettsted er å vises på nett, samt å bruke email og ikke å fungere som ekstern diskplass for elektroniske/binære filer (zip, MP3 og lign.) som kan fritt kan lastes ned.

En slik aktivitet, overbelaster webserveren ditt webhotell hostes på, alt går tregere og i værste fall, kan serveren slutte å fungere.

Hvem vil egentlig være på en slik server?

Hva du bruker diskplassen til hos oss, spiller ingen rolle for oss, så lenge du holder deg til loven og innenfor grensene vi har satt.

Derfor er vårt tilbud bedre, enn de som tilbyr "fri diskplass".


Var dette svaret til hjelp?
Tilbake