Hva er min IP Adresse?

Nedenfor ser du Din IP Adresse akkurat nå.


44.192.79.149


Men hva er en IP-adresse?
Du har sikkert hørt uttrykket "IP-adresse", men hva er en IP adresse egentlig og hvordan fungerer den?
IP-delen av IP-adressen står for "Internet Protocol." "Adresse" -delen refererer til et unikt nummer som blir knyttet til all online aktivitet du gjør ... som kan sammenlignes med en returadresse på et brev du vil sende ut. (Alt dette skjer i løpet av millisekunder.) En IP-adresse kan være fast (Statisk IP) eller dynamisk (Dynamisk IP). De fleste bruker en dynamisk IP, hvis man ikke har spesielle behov og trenger en fast IP.
Dette var slutten på dagens leksjon, hvis du ikke vil vite eller lære mer
Fordi det fra dette punktet, kan det raskt bli komplisert og forvirrende, da Informasjonsteknologi (IT) er avanserte ting og det er mye å sette seg inn i.
Likevel er vi alle på internett og det ser ut til at vi alltid er koblet til via våre datamaskiner, bærbare datamaskiner eller mobile enheter. Hver gang du går på Internett, er en IP-adresse der og jobber for deg.
Og med så mye uklar informasjon (og feilinformasjon) der ute om IP-adresser, er det nyttig å vite det grunnleggende.
Du er tilkoblet
Datamaskinen er koblet til Internett, på en eller annen måte. Når du går online for e-post, for å handle eller chatte, må forespørselen din sendes ut til riktig destinasjon, og svarene og informasjonen du vil ha, må komme tilbake direkte til deg.
En IP-adresse spiller en viktig rolle i dette.
Du og datamaskinen din kobler deg direkte til Internett indirekte: Du kobler først til et nettverk som er 1) koblet til Internett selv og 2) gir eller gir deg tilgang til Internett.
Dette nettverket kan være din Internett-leverandør (ISP) hjemme, eller et bedriftsnettverk på jobben, eller et trådløst nettverk på et hotell eller en kaffebar når du er på vei. Men med millioner av datamaskiner på Internett, hvordan kan din eneste datamaskin hoppe rett inn og få deg ditt arbeid eller personlige e-post og mer uten problemer?
Protokoller er protokoller
For å sikre at du kan gjøre ting på Internett, er datamaskinens nettverksprogramvare "hardwired" for å følge en liste over innebygde nettverksstandarder og regler (ja protokoller) for å koble til Internett, og å bytte informasjon og data frem og tilbake.
En av disse nettverksprotokollene på datamaskinen din, Internettprotokollen, er ansvarlig for å adressere, levere og dirigere dine nettforespørsler nøyaktig. Det fester en "elektronisk returadresse" til alle dine online forespørsler og aktiviteter for deg. Adressen den bruker er IP-adressen til tilkoblingen din.
Så langt IP-Adresse, henger du med?
Når du er hjemme, er en IP-adresse tilordnet datamaskinen din av Internett-leverandøren din (tenk Telenor, NextGenTel, eller Get). Siden de er de som gir deg tilgang til Internett, er det deres rolle å tilordne en IP-adresse til datamaskinen din. Din Internett-aktivitet går gjennom dem, og de ruter den tilbake til deg, ved hjelp av din IP-adresse.
Men ikke bli festet til den. Ikke tatoverer din IP-adresse til armen din, fordi det egentlig ikke er din. Selv hjemme kan det endres hvis du gjør noe så enkelt som å slå modemet eller ruteren på og av. Eller du kan kontakte Internett-leverandøren din, og de kan endre den for deg.
Du kan ikke ta den med deg
I tillegg, hvis du er på ferie og tar med din bærbare PC, blir ikke hjemme-adressen din med deg. Det kan den ikke, fordi du da bruker et annet nettverk for å koble deg til Internett.
Så når du er på en kaffebar i en annen by (eller bare en tur nedover veien), og du bruker WiFi for å få e-posten din, bruker du en annen (og midlertidig) IP-adresse, en tilordnet til din bærbare datamaskin av Internett-leverandøren for kaffebarenes internettleverandør.
Det samme skjer når du reiser. Når du flytter fra flyplassen til hotellet til kaffebaren, endres din IP-adresse hver gang.
Men du trenger ikke å tenke over det i det hele tatt, eller åpne dekselet på datamaskinen og vende brytere. Alt skjer takket være den intelligente designen bak Internett, trådløse nettverk og alle de Internett-protokollene datamaskinen bruker.
Noe å tenke på
Du kan prøve å se alt dette for deg, neste gang du bruker din bærbare på et bibliotek, på jobb eller i en butikk og så klikker du bare på proffhosting.no/myip.php og sjekker ut IP-adressen du bruker.
Og for å lære litt mer om IP-adresser, les de andre artiklene her i vår Kunnskapsbase.

Trenger du hjelp?
Vi er her, når du trenger oss.

Vi har korte responstider og gir deg rask og presis support!

server room

Host websiden din uten nedetid

  • 20x Hastighet, Ikke Pris
  • Enkelt, Guru-Fri Kontrollpanel
  • Din Website Alltid Online
  • Avansert Sikkerhet
  • Bygd For Din Suksess
  • Toppmoderne Servere
  • Hosting Du kan Stole på
animation image

GRATIS Webside Bygger

GRATIS Webside Bygger er inkludert på alle Webside Hosting pakker!

Se Demo