domene registrere registrere domene webside hosting linux windows vps hosting dedikert hosting domenenavn paypal ssh Telnet shell tilgang internasjonale domener .no .com .net .pizza .taxi .as .info bestilling betaling nettsted internett eksisterende domene domene hos annen leverandør endre navnetjenere overføre domene båndbredde visninger overføre hosting nedetid cpanel kontrollpanel demo cpanel ordre svindel smtp spam port 25 port 587 bredbånds leverandører autentisering ssl/tls ftp via nettleser public_html ftp klient filezilla cuteftp f5 tasten ledig domene ledig domene navn søk ledig domene registrar egenerklæring index manager parkere domene organisasjonsnummer .no domene PID personidentifikator hvor mange .no privat person Norid PID-automaten outlook oppsett e-post iphone ipad oppsett av epost iphone oppsett av epost ipad e-post android oppsett e-post android oppsett e-post mobiltelefon oppsett e-post outlook oppsett e-post windows 10 oppsett mail windows 10 email windows 10 parkert domene add-on domene sub-domene diskplass fri diskplass ioncube loader zend optimizer windows hosting linux hosting problemer sending email sending av email internett leverandør bredbåndsleverandør 0x800cccof forbindelsen til serveren ble brutt antivirus winmail.dat 0x800ccc0d 553:relaying denided 553 5.3.0 "We do not relay from" smtp server 0x80042108 dns kontroll sone fil epp kode flytte domene progagering navnetjenere dns informasjon domene propagering koble til mysql php koble til mysql perl webmail logge på webmail domene registrering we do not relay from fornye Domain Name System TLD mail server e-post server hosting web server imap e-post pop3 MultiPHP Slette cache i browseren Faktura Betale Faktura Joomla Joomla sikkerhet sikker forbindelse hva er ssl pop pop vs imap outlook 2016 brannmur ip blokkert Connection timed out ip blokkering hva er forskjellen på pop & imap htaccess omdirigere til HTTPS SSL usikre elementer SSL Advarsel chmod fil rettigheter mappe rettigheter chmod 644 chmod 755 ftp chmod oppheve ip blokkering Glemt Passord Resette Passord Din Side Passord hacket ssl email email email ssl Apoofing webserver web-server sende mail iOS iPod MacOS Mail.app e-post autentisering SPF DKIM DMARC vps server

Hva er DNS (Domain Name System)? Print

• Domain Name System, dns informasjon, domenenavn, TLD
  • 89

Hver gang du besøker en nettside, er du i samspill med den største distribuert database i verden. Denne massive databasen er kollektivt kjent som DNS, eller Domain Name System. Uten det, internett slik vi kjenner det ville være ute av stand til å fungere. Arbeidet som DNS gjør skjer så sømløst og umiddelbart at du er vanligvis helt uvitende om at det er enda skjer. Den eneste gangen du får en anelse om hva DNS gjør er når du blir presentert med en feilmelding etter å ha prøvd å besøke et nettsted. Lær mer om hva DNS er, hvordan det fungerer og hvorfor det er så viktig med å lese på nedenfor.

IP-adresser og domenenavn

For å forstå hva DNS er og hvordan det fungerer, må du ha en grunnleggende forståelse av IP-adresser og domenenavn. En IP-adresse, eller IP-adressen, er en kompleks rekke av tall som fungerer som en binær identifikator for enheter på Internett. Kort sagt, er en IP-adresse i adresse at datamaskiner, servere og andre enheter bruker til å identifisere hverandre online. Det store flertallet av IP-adresser er ordnet i fire sett med tall - det vil si, 12.34.56.78.

Et domenenavn er informasjon som du skriver inn i en nettleser for å nå et bestemt nettsted. Når du skriver inn en nettadresse som www.example.com/index i en nettleser, er dens domenenavn example.com. I utgangspunktet er et domenenavn menneske-vennlig versjon av en IP-adresse. Bedrifter vie for enkle å huske domenenavn, siden de gjør det lettere for folk å huske hvordan du finner dem på nettet. Hvis folk måtte huske kompliserte IP-adresser for å navigere på Internett, ville det ikke være nesten like nyttig eller underholdende .

Oversette domenenavn til IP-adresser

Selv om det er mulig å angi en IP-adresse i en nettleser til for å få til en nettside, er det mye enklere å skrive inn sitt domenenavn i stedet. Men datamaskiner, servere og andre enheter er i stand til å gjøre Kron og mynt av domenenavn - de strengt stole på binære identifikatorer. DNS jobb, da, er å ta domenenavn og oversette dem til IP-adressene som gjør at maskinene kan kommunisere med hverandre. Hvert domenenavn har minst én IP-adresse knyttet til den.Selv om det er mulig å angi en IP-adresse i en nettleser til for å få til en nettside, er det mye enklere å skrive inn sitt domenenavn i stedet. Men datamaskiner, servere og andre enheter er i stand til å gjøre Kron og mynt av domenenavn - de strengt stole på binære identifikatorer. DNS jobb, da, er å ta domenenavn og oversette dem til IP-adressene som gjør at maskinene kan kommunisere med hverandre. Hvert domenenavn har minst én IP-adresse knyttet til den.

Top Level Domener (TLD), Root Servere og Resolvere

DNS er en bemerkelsesverdig database. Det trenger ikke utføre sitt arbeid alene, skjønt. Ting kalt Top Level Domains (TLD) og rot servere gjør mye av de tunge løftene for DNS. En Top Level Domain refererer til den delen av et domenenavn som kommer etter den perioden. For eksempel, TLD av example.com er COM. Mens det er en stadig voksende antall domenenavn, det er et relativt statisk antall toppdomener; .com, .edu og .org er bare noen viktige eksempler.

Spesialiserte datamaskiner kalt root servere lagrer IP-adressene til hver Top Level Domain er registre. Derfor er første stopp at DNS gjør når det løser, eller oversetter , er et domenenavn på den tilhørende root server. Derfra blir bedt om domenenavn sendes sammen til en Domain Name resolverkort, eller DNR. Domenenavn resolvere eller løsere, ligger innenfor enkelte internettleverandører og organisasjoner. De svarer på forespørsler fra root-serverne for å finne de nødvendige IP-adresser. Siden roten serveren allerede gjenkjenner .com, .edu eller annen del av ligningen, har det rett og slett for å løse resten av forespørselen. Det gjør vanligvis dette umiddelbart, og sendes informasjonen til brukerens PC.

DNS: En stor distribuert database

Millioner av mennesker gjør endringer i DNS hver dag, gjennom nye domenenavn, endringer i IP-adresser og andre forespørsler. Den unike strukturen i DNS, men holder alt rett. Duplicate domenenavn kan ikke eksistere innenfor domener, men de kan eksistere på tvers av dem - for eksempel example.com og example.gov kan være to ulike steder på nettet. Ellers svært organisert og effektiv natur DNS sikrer at du aldri trenger å bekymre deg for å komme fram til to forskjellige steder hver gang du skriver inn et domenenavn. Når du skriver inn et domenenavn, vil IP-adressen bli løst, og du vil alltid komme på samme sted. Uten DNS, ville internett ikke være nyttig, praktisk eller hyggelig.