Forstå forskjellen mellom POP3 og IMAP

Postet 15.09.2022 | Oppdatert 15.09.2022

Når du setter opp en e-postadresse i en e-postklient, må du bestemme om du vil sette den opp som POP3 eller IMAP. Begge er måter å koble til e-postserveren slik at du kan lese e-postene dine gjennom en e-postklient.

  • IMAP er forkortelse for Internet Message Access Protocol. Med IMAP forblir ikke meldingen på den lokale enheten, for eksempel en datamaskin, den forblir på serveren.
  • POP3 er forkortelse for Post Office Protocol. Med POP3-post vil den koble seg til og forsøke å beholde e-posten på den lokale enheten (datamaskin eller mobil).

Pop3 vs. IMAP: Hvilken er best?

IMAP er bedre hvis du skal få tilgang til e-posten din fra flere enheter, for eksempel en arbeidsdatamaskin og en smarttelefon. POP3 fungerer bedre hvis du bare bruker én enhet, men har et veldig stort antall e-poster. Det er også bedre hvis du har dårlig internettforbindelse og trenger tilgang til e-postene dine offline. For de fleste vil IMAP være det beste valget.

Merk: Hvis e-poster begynner å forsvinne fra innboksen din uten at du sletter dem, betyr det nesten alltid at en av enhetene dine er på POP3. Å sikkerhetskopiere e-postene og deretter tilbakestille e-postkontoen som IMAP vil løse problemet

 

 

Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Sende og motta rapporterte feilen (0x800CCC0F) : Forbindelsen til serveren ble brutt.

Du har antakeligvis en eller annen form for antivirus og/eller antispam-programvare installert på...

Outlook Express / Outlook - feilmelding 0x800CCC79

Denne feilmeldingen kan dukke opp hvis du prøver å sende mail til noen og din...

Outlook feilmelding: 0X800CCCOD

Feilmeldingen oppstår dersom Outlook ikke får kontakt med domenet og kan skyldes feil...

Jeg får feilmelding 553: Relaying Denied eller "Sorry that domain isn't in my list of allowed rcpt hosts" når jeg sender epost

Denne feilmeldingen er generert av antispam-funksjonen på mailserveren. Problemet løses ved å...

Webmail

Alle våre Hosting pakker kommer med 3 forskjellige Webmail, slik at du kan bruk den du liker...