domene registrere registrere domene webside hosting linux windows vps hosting dedikert hosting domenenavn paypal ssh Telnet shell tilgang internasjonale domener .no .com .net .pizza .taxi .as .info bestilling betaling nettsted internett eksisterende domene domene hos annen leverandør endre navnetjenere overføre domene båndbredde visninger overføre hosting nedetid cpanel kontrollpanel demo cpanel ordre svindel smtp spam port 25 port 587 bredbånds leverandører autentisering ssl/tls ftp via nettleser public_html ftp klient filezilla cuteftp f5 tasten ledig domene ledig domene navn søk ledig domene registrar egenerklæring index manager parkere domene organisasjonsnummer .no domene PID personidentifikator hvor mange .no privat person Norid PID-automaten outlook oppsett e-post iphone ipad oppsett av epost iphone oppsett av epost ipad e-post android oppsett e-post android oppsett e-post mobiltelefon oppsett e-post outlook oppsett e-post windows 10 oppsett mail windows 10 email windows 10 parkert domene add-on domene sub-domene diskplass fri diskplass ioncube loader zend optimizer windows hosting linux hosting problemer sending email sending av email internett leverandør bredbåndsleverandør 0x800cccof forbindelsen til serveren ble brutt antivirus winmail.dat 0x800ccc0d 553:relaying denided 553 5.3.0 "We do not relay from" smtp server 0x80042108 dns kontroll sone fil epp kode flytte domene progagering navnetjenere dns informasjon domene propagering koble til mysql php koble til mysql perl webmail logge på webmail domene registrering we do not relay from fornye Domain Name System TLD mail server e-post server hosting web server imap e-post pop3 MultiPHP Slette cache i browseren Faktura Betale Faktura Joomla Joomla sikkerhet sikker forbindelse hva er ssl pop pop vs imap outlook 2016 brannmur ip blokkert Connection timed out ip blokkering hva er forskjellen på pop & imap htaccess omdirigere til HTTPS SSL usikre elementer SSL Advarsel chmod fil rettigheter mappe rettigheter chmod 644 chmod 755 ftp chmod oppheve ip blokkering Glemt Passord Resette Passord Din Side Passord hacket ssl email email email ssl Apoofing webserver web-server sende mail iOS iPod MacOS Mail.app e-post autentisering SPF DKIM DMARC vps server

Hva er e-post autentisering? Print

• e-post autentisering, SPF, DKIM, DMARC
  • 1

Postet 25.07.2021 | Oppdatert 25.07.2021

Hva er e-post autentisering?

E-post autentisering er en teknisk løsning for å bevise at en e-post ikke er forfalsket. Med andre ord, det gir en måte å verifisere at en e-post kommer fra hvem den hevder å være fra. E-post autentisering brukes oftest til å blokkere skadelig eller uredelig bruk av e-post som phishing og spam.

I praksis bruker vi begrepet “e-post autentisering” for å referere til tekniske standarder som gjør denne verifiseringen mulig. De mest brukte standardene for godkjenning av e-post er SPF, DKIM og DMARC.

Disse standardene ble designet for å supplere SMTP, den grunnleggende protokollen som brukes til å sende e-post, fordi SMTP ikke i seg selv inneholder noen autentiserings mekanismer.

Hvordan fungerer e-post autentisering?

Det er flere forskjellige tilnærminger til e-post autentisering, hver med sine egne fordeler og ulemper. Selv om den spesifikke tekniske implementeringen varierer fra tilnærming til tilnærming, fungerer prosessen generelt slik:

1. En bedrift eller organisasjon som sender e-post, oppretter en policy som definerer reglene som e-post fra domenenavnet kan autentiseres etter.

2. E-post avsenderen konfigurerer e-post serverne og annen teknisk infrastruktur for å implementere og publisere disse reglene.

3. En e-postserver som mottar e-post, autentiserer meldingene den mottar ved å sjekke detaljer om en innkommende e-postmelding mot reglene som er definert av domeneeieren.

4. Den mottatte e-post serveren reagerer på resultatene av denne godkjenningen for å levere, flagge eller til og med avvise meldingen.

Som disse trinnene gjør klart, må både avsenderen og mottakeren delta for at denne prosessen skal fungere. Derfor er tekniske standarder for e-postautentisering så viktige: de definerer en felles tilnærming til å definere reglene for e-postautentisering som enhver organisasjon kan implementere. Husk at autentisering av avsender via e-post gir mottakere av en melding noe viss grad av at e-postmeldingen faktisk stammer fra den representerte kilden. Dette genererer til slutt tillit og tillit til mottakere, og det er derfor det å forstå hvordan autentisere e-post er avgjørende for organisasjoner.

E-post autentisering er avhengig av grunnleggende standarder

SPF, DKIM og DMARC er alle standarder som muliggjør forskjellige aspekter av e-post autentisering. De tar opp komplementære spørsmål.

• SPF lar avsendere definere hvilke IP-adresser som kan sende e-post for et bestemt domene.
  • DKIM tilbyr en krypteringsnøkkel og digital signatur som bekrefter at en e-postmelding ikke ble forfalsket eller endret.
  • DMARC samler SPF- og DKIM-autentiserings mekanismene i et felles rammeverk og lar domeneeiere erklære hvordan de vil at e-post fra det domenet skal håndteres hvis det mislykkes i en autorisasjonstest.

Disse e-post autentiserings standardene supplerer SMTP, den grunnleggende protokollen som brukes til å sende e-post, og de fleste moderne e-postsystemer støtter dem.

Alle disse tre standardene utnytter det allestedsnærværende domenenavn systemet (DNS) for implementering. Da DNS fungerer som telefonboken på nettet, og i det vesentlige etablerer legitimiteten til domener gjennom en streng analyse- og verifiseringsprosess, utnytter sofistikerte e-post avsendere domene autentisering som en grunnleggende komponent i sikkerhet og leveringsevne.