Hva er Spoofing ?

Spoofing er når en hacker etterligner en annen enhet eller bruker på et nettverk for å stjele data, spre malware eller omgå tilgangskontroller. De vanligste formene er IP spoofing, Email spoofing og DNS Spoofing.

På samme måte som virkelige kriminelle og con artister, kan online tyver bruke imitasjon som et middel til å stjele viktig informasjon eller få tilgang til bankkontoer. Denne praksisen kalles forfalskning - en paraplybetegnelse som inkluderer IP-adressespoofing (sending av meldinger til en datamaskin ved hjelp av en IP-adresse som gjør at den ser ut som om meldingen kommer fra en klarert kilde), e-postspoofing (smiing av en e-post header til få det til å se ut som om det kom fra et sted eller en annen enn den faktiske kilden) og DNS-spoofing (modifisering av DNS-serveren for å omdanne et bestemt domenenavn til en annen IP-adresse).

Hvordan virker spoofing?

Spoofing er en type teknologisk etterligning som forsøker å lure et nettverk eller et menneske til å tro at kilden til noe informasjon er pålitelig, når det er alt annet enn. Hackere, for eksempel, kan sende deg e-postadresser forkledd som e-post, skjult som kommer fra noen du stoler på som en måte å få deg til å overlevere sensitive data. Eller de kan prøve IP-spoofing og DNS-spoofing for å lure nettverket ditt i å lede deg til falske nettsteder som vil infisere datamaskinen.

Hvordan kan du gjenkjenne spoofing?

E-postspoofing er det enkleste å gjenkjenne som det målretter brukere direkte. Eventuell merkelig e-post som ber om sensitiv informasjon kan være en spoof, spesielt hvis den ber om brukernavn og passord. Husk at legitime nettsteder aldri vil be om disse. Du kan også sjekke e-postadressen for å sikre at den er fra en legitim konto. Du kan imidlertid aldri vite om du er offer for IP eller DNS-spoofing, selv om du holder øye med små endringer eller uvanlig oppførsel, kan du kaste deg inn. Når du er i tvil, er det bedre å spille det trygt for å holde seg fra å gjøre noen katastrofale feil.

Kan du fjerne spoofs?

Siden spoofing er en type etterligning, er det egentlig ikke noe du kan fjerne. I stedet kan du beskytte deg selv ved å bruke litt sunn fornuft og skjønn når du surfer eller svarer på e-post, selv om du tror de er troverdige.

Slik hindrer du spoofing

  • Ikke svar på noen e-post som ber om kontoupplysninger eller innloggingsinformasjon
  • Dobbeltklikk avsenderadressen til eventuelle mistenkelige e-poster
  • Vær oppmerksom på at noen av dine pålitelige nettsteder ser ut eller begynner å fungere annerledes

Beskytt deg mot spoofing

Beskyttelse mot spoofing kan være like enkelt som å være på vakt når du er online. Men det er mer du kan gjøre for å være trygg. Du kan også forsikre deg om at du bruker et kraftig antivirus, program, som vil beskytte deg mot bedrageristeder, samt fange og ødelegge virus som forsøker å infiltrere nettverket ditt.

 

 

Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Sende og motta rapporterte feilen (0x800CCC0F) : Forbindelsen til serveren ble brutt.

Du har antakeligvis en eller annen form for antivirus og/eller antispam-programvare installert på...

Outlook Express / Outlook - feilmelding 0x800CCC79

Denne feilmeldingen kan dukke opp hvis du prøver å sende mail til noen og din...

Outlook feilmelding: 0X800CCCOD

Feilmeldingen oppstår dersom Outlook ikke får kontakt med domenet og kan skyldes feil...

Jeg får feilmelding 553: Relaying Denied eller "Sorry that domain isn't in my list of allowed rcpt hosts" når jeg sender epost

Denne feilmeldingen er generert av antispam-funksjonen på mailserveren. Problemet løses ved å...

Webmail

Alle våre Hosting pakker kommer med 3 forskjellige Webmail, slik at du kan bruk den du liker...

Powered by WHMCompleteSolution