domene registrere registrere domene webside hosting linux windows vps hosting dedikert hosting domenenavn paypal ssh Telnet shell tilgang internasjonale domener .no .com .net .pizza .taxi .as .info bestilling betaling nettsted internett eksisterende domene domene hos annen leverandør endre navnetjenere overføre domene båndbredde visninger overføre hosting nedetid cpanel kontrollpanel demo cpanel ordre svindel smtp spam port 25 port 587 bredbånds leverandører autentisering ssl/tls ftp via nettleser public_html ftp klient filezilla cuteftp f5 tasten ledig domene ledig domene navn søk ledig domene registrar egenerklæring index manager parkere domene organisasjonsnummer .no domene PID personidentifikator hvor mange .no privat person Norid PID-automaten outlook oppsett e-post iphone ipad oppsett av epost iphone oppsett av epost ipad e-post android oppsett e-post android oppsett e-post mobiltelefon oppsett e-post outlook oppsett e-post windows 10 oppsett mail windows 10 email windows 10 parkert domene add-on domene sub-domene diskplass fri diskplass ioncube loader zend optimizer windows hosting linux hosting problemer sending email sending av email internett leverandør bredbåndsleverandør 0x800cccof forbindelsen til serveren ble brutt antivirus winmail.dat 0x800ccc0d 553:relaying denided 553 5.3.0 "We do not relay from" smtp server 0x80042108 dns kontroll sone fil epp kode flytte domene progagering navnetjenere dns informasjon domene propagering koble til mysql php koble til mysql perl webmail logge på webmail domene registrering we do not relay from fornye Domain Name System TLD mail server e-post server hosting web server imap e-post pop3 MultiPHP Slette cache i browseren Faktura Betale Faktura Joomla Joomla sikkerhet sikker forbindelse hva er ssl pop pop vs imap outlook 2016 brannmur ip blokkert Connection timed out ip blokkering hva er forskjellen på pop & imap htaccess omdirigere til HTTPS SSL usikre elementer SSL Advarsel chmod fil rettigheter mappe rettigheter chmod 644 chmod 755 ftp chmod oppheve ip blokkering Glemt Passord Resette Passord Din Side Passord hacket ssl email email email ssl Apoofing webserver web-server sende mail iOS iPod MacOS Mail.app e-post autentisering SPF DKIM DMARC vps server

Hva betyr fil og mappe tillatelser "chmod"? Print

• chmod, fil rettigheter, mappe rettigheter, chmod 644, chmod 755, ftp chmod
  • 0

Postet 25.04.2018 | Oppdatert 25.04.2018

CHMOD betyr å angi visse tillatelser til en fil eller en mappe (Directory).

Som standard blir alle filer lastet opp til web serveren automatisk satt til 644 og mapper/kataloger til 755. ( public_html skal ha 750). Innstillingen 644 for filer er relativt sikker, da den gir tilgang til "Les" og "Skriv" til eieren, samtidig som resten av verden begrenses til lese "Read Only" tilgang.

De vanligste chmod-kommandoene er 755, 775 og 777, samt 444 for config filer. For å "chmod" en bestemt fil eller en katalog ved hjelp av FTP-klienten, finn noe som "Endre filattributter" eller høyreklikk på filen / mappen og skriv inn instruksene for chmod-kommandoskriptet.

ADVARSEL! Innstilling av tillatelser på filer er en relativt enkel oppgave, men sørg for at du fullt ut forstår hva det er som du tillater publikum å gjøre med filene dine. For eksempel gjør noen mindre erfarne brukere ofte den dødelige feilen ved ganske enkelt å sette ALLE sine filer til 777. Mens 777 vil automatisk tillate å utføre privilegier, tillater det også full "READ, WRITE og EXECUTION-evne til hele verden.