Hvorfor blir min IP adresse blokkert ? Print

  • brannmur, ip blokkert, Connection timed out, ip blokkering
  • 2

IP blokk problemer - årsaker og symptomer


Postet 25.02.2018 | Oppdatert 26.03.2018

Proffhosting bruker IP adresse blokkering på webserverens brannmur, for å forhindre hacking, spamming eller andre angrep på hostingkontoen din, samt andre tjenester.

Det er flere grunner til at din IP adresse kan bli blokkert, som om vi for eksempel ser store mengder e-postmeldinger som sendes eller mottar fra kontoen din, om vi finner skadelig programvare på nettstedet ditt, eller annen usikker aktivitet.

Dette kan også skje uskyldig, hvis du forsøker å logge inn for mange ganger (på kort tid), for eksempel ved å prøve å få tilgang til FTP eller SMTP ved hjelp av feil legitimasjon, vil brannmuren tro at dette er et angrep på server og vil blokkere deg.

Min IP adresse er blokkert, hva gjør jeg?

Hvis du ikke får tilgang til nettstedet ditt fra din datamaskin, men får tilgang til det fra andre steder, kan du ha blitt blokkert av brannmuren av årsaker som ovenfor.

Når en gyldig bruker-IP er blokkert, får denne eieren en "Connection timed out" -feil for Mail, Web, FTP eller Kontrol Panel tjenester, mens andre kan få tilgang til disse tjenestene.

Dette skjer vanligvis i følgende situasjoner:

  1. Web eiers epostklient har et svært lavt "mail-kontroll intervall", og forårsaker flere tilkoblingsforsøk på e-postserveren, spesielt hvis mange brukere får tilgang til e-post via en felles tilkobling
  2. Web-eieren bruker et gammelt eller feil passord i epost-, web-, FTP- eller cPanel-tjenester grensesnitt flere ganger, som fører brannmuren til å tro at det er et angrep.
  3. Web-eieren har et FTP-klientsett med svært høye antall samtidige tilkoblinger, noe som forårsaker at brannmuren behandler tilkoblingsforsøkene som et angrep.
  4. En nettside eller applikasjonsoppdatering eller en sidetilgangspåmelding blir tolket som et hackforsøk av webprogrammets brannmur, for eksempel mod_security.
For å oppheve en slik blokkering, logger du deg på Din Side og blokkeringen oppheves, da din IP adresse detekteres automatisk.

Men, du vil selvfølgelig bli blokkert igjen, hvis du ikke finner ut av og retter grunnen til at du ble blokkert.

Var dette svaret til hjelp?
Tilbake