Hva er SSL / TLS og trenger jeg en sikker e-post forbindelse? Print

  • ssl/tls, sikker forbindelse, hva er ssl, ssl email, sending av email
  • 2

Postet 25.04.2018 | Oppdatert 31.03.2020

SSL står for Secured Socket Layer - i utgangspunktet er det en sikker måte å gi autentisering og kryptering under kommunikasjon på nettet mellom datamaskinen og e-post sereren do kobler deg til.

Når du bruker en standard POP- eller IMAP-tilkobling for å laste ned e-posten din (den mest populære metoden som fortsatt er i bruk), sendes brukernavnet og passordet ditt i klartext over Internett. Dette betyr at alle som bruker den samme trådløse tilkoblingen som deg, eller det samme nettverket som deg, eller ser trafikk hos Internett-leverandøren din - eller alle som er i stand til å se Internett-trafikken din, kan potensielt "inspisere" nettverkstrafikken din og tydelig lese brukernavnet ditt og passord. Med denne informasjonen kan de lett lese all e-post og verre, stjele konfidensiell informasjon, sende ut spam eller andre ondsinnede handlinger.

Tror du ikke noen ville gjøre dette mot deg? En hacker behøver ikke være interessert i deg eller din bedrift, men i økende grad ønsker de denne informasjonen slik at de kan logge inn på kontoen din for å sende spam. Ved å bruke ditt legitime brukernavn og passord kan de sende ut mye mer spam før du må gå videre til en annen adresse. Nylig forskning hevder at cyberkriminelle fokuserer på å skaffe så mange kompromitterte e-postkontoer som mulig. For det meste kan de sende ut "phishing" e-postmeldinger - eller svindel-e-post meldinger som ber om penger.

Har du noen gang fått en epost fra noen i adresseboken din som ber om penger eller en merkelig forespørsel - f.eks. "Jeg er i Peru og ble ranet - vennligst send meg penger!" - Hvis du har, kan dette være et resultat av hacking av din e-post!

Hvordan være mer sikker?

En SSL-tilkobling krypterer e-post trafikken din slik at den ikke kan leses mellom datamaskinen din og e-post serveren som du bruker.

Så vi anbefaler at du bruker SSL i ditt e-post oppsett for å være mer sikker. Våre Hosting pakker, Email og Webmail er automatisk sikret med SSL, slik at du bestandig vil få en sikker oppkobling.

Var dette svaret til hjelp?
Tilbake