Hva er SSL / TLS og trenger jeg en sikker e-post forbindelse?

Postet 25.04.2018 | Oppdatert 31.03.2020

SSL står for Secured Socket Layer - i utgangspunktet er det en sikker måte å gi autentisering og kryptering under kommunikasjon på nettet mellom datamaskinen og e-post sereren do kobler deg til.

Når du bruker en standard POP- eller IMAP-tilkobling for å laste ned e-posten din (den mest populære metoden som fortsatt er i bruk), sendes brukernavnet og passordet ditt i klartext over Internett. Dette betyr at alle som bruker den samme trådløse tilkoblingen som deg, eller det samme nettverket som deg, eller ser trafikk hos Internett-leverandøren din - eller alle som er i stand til å se Internett-trafikken din, kan potensielt "inspisere" nettverkstrafikken din og tydelig lese brukernavnet ditt og passord. Med denne informasjonen kan de lett lese all e-post og verre, stjele konfidensiell informasjon, sende ut spam eller andre ondsinnede handlinger.

Tror du ikke noen ville gjøre dette mot deg? En hacker behøver ikke være interessert i deg eller din bedrift, men i økende grad ønsker de denne informasjonen slik at de kan logge inn på kontoen din for å sende spam. Ved å bruke ditt legitime brukernavn og passord kan de sende ut mye mer spam før du må gå videre til en annen adresse. Nylig forskning hevder at cyberkriminelle fokuserer på å skaffe så mange kompromitterte e-postkontoer som mulig. For det meste kan de sende ut "phishing" e-postmeldinger - eller svindel-e-post meldinger som ber om penger.

Har du noen gang fått en epost fra noen i adresseboken din som ber om penger eller en merkelig forespørsel - f.eks. "Jeg er i Peru og ble ranet - vennligst send meg penger!" - Hvis du har, kan dette være et resultat av hacking av din e-post!

Hvordan være mer sikker?

En SSL-tilkobling krypterer e-post trafikken din slik at den ikke kan leses mellom datamaskinen din og e-post serveren som du bruker.

Så vi anbefaler at du bruker SSL i ditt e-post oppsett for å være mer sikker. Våre Hosting pakker, Email og Webmail er automatisk sikret med SSL, slik at du bestandig vil få en sikker oppkobling.
Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Stoppe sikre og usikre elementer SSL-advarsel

Postet 24.04.2018 | Oppdatert 24.04.2018 Dette er en vanlig feil som oppstår...