Hva er IMAP?

Hvis du noen gang har satt opp en e-postkonto før, har du sannsynligvis blitt spurt hvilken e-protokollen du ønsker å bruke: POP eller IMAP. For den uinnvidde kan dette spørsmålet være positivt ufattelige. Imidlertid vil utvalget at du gjør har en stor innvirkning på din opplevelse av å sende, motta og ellers ved hjelp av e-postmeldinger . Mens POP, eller Post Office Protocol, pleide å være den mest populære typen e-protokollen, IMAP - eller Internet Message Access Protocol - er go-to valg for folk flest i disse dager. Lær mer om hva IMAP er, hvordan det fungerer, hvordan det sammenlignet med POP og de viktigste fordelene nedenfor.

IMAP: Grunnleggende

Som navnet tilsier, gjør IMAP deg tilgang til dine e-postmeldinger uansett hvor du er; mye av tiden, blir det tilgjengelig via Internett. I utgangspunktet er e-postmeldinger lagret på servere. Når du sjekke innboksen din, til e-postklienten kontakter serve koble deg med meldingene. Når du leser en e-postmelding ved hjelp av IMAP, er du faktisk ikke å laste ned eller lagre den på datamaskinen, i stedet, du leser det ut av serveren. Som et resultat, er det mulig å sjekke e-post fra flere forskjellige enheter uten å gå glipp av noe.

Mail Servere, e-postklienter og IMAP

Den enkleste måten å forstå hvordan det fungerer IMAP er ved å tenke på det som et mellomledd mellom e-postklienten og e-postserveren . E-post servere er alltid brukes ved sending og mottak av e-postmeldinger . Med IMAP, men de forblir på serveren med mindre du uttrykkelig sletter dem fra det. Når du logger deg inn i en e-postklient som Microsoft Outlook, det kontakter e-postserveren med IMAP. Hodene av alle e-postmeldingene blir deretter vist. Hvis du velger å lese en melding, er det raskt ned slik at du kan se det - e-post er ikke lastet ned med mindre du trenger å åpne dem.

IMAP versus POP

Hvis du tror at IMAP og POP er utskiftbare, tro om igjen. POP fungerer ved å kontakte e-postserveren og laster ned alle dine nye meldinger fra det. Når de er lastet ned, forsvinner de fra serveren. Hvis du bestemmer deg for å sjekke e-post fra en annen enhet, vil de meldingene som er lastet ned tidligere ikke være tilgjengelig for deg. POP fungerer fint for de som regel bare sjekke sine e-postmeldinger fra en enkelt enhet; de som reiser eller trenger å få tilgang til e-post fra ulike enheter er mye bedre med IMAP-baserte e-posttjeneste.

Bruke IMAP

I motsetning til POP, tillater IMAP deg tilgang, organisere, lese og sortere e-postmeldinger uten å måtte laste dem først. Som et resultat av dette er IMAP meget hurtig og effektiv. Serveren holder også en registrering av alle meldingene du sender, slik at du kan få tilgang til dine sendte meldinger fra hvor som helst. IMAP ikke flytte meldinger fra serveren til datamaskinen; i stedet, synkroniserer den e-posten som er på datamaskinen med den e-posten som er på serveren.

Hoved Fordeler med IMAP

Det er flere fordeler med å bruke IMAP. Først, det kan du få tilgang til e-postmeldinger fra hvor som helst, via så mange forskjellige enheter som du vil. For det andre, det bare laster ned en melding når du klikker på den. Som et resultat, trenger du ikke å vente på alle dine nye meldinger å laste ned fra serveren før du kan lese dem. Tredje, vedlegg blir ikke automatisk lastet ned med IMAP. Som et resultat, er du i stand til å sjekke meldingene dine mye raskere og har større kontroll over hvilke vedlegg er åpnet. Endelig kan IMAP brukes offline akkurat som POP - du kan i utgangspunktet nyte fordelene av begge protokollene i ett.

Som verden blir mer mobile enn noen gang, er IMAP blir mer og mer populært. Utbredelsen av smarttelefoner , bærbare datamaskiner, nettbrett og andre enheter gjør at etterspørselen etter IMAP sterkere enn noensinne . Mens POP vil forbli populær blant folk som bare tilgang til deres e-post via en eller to enheter - og de som har trege forbindelser til internett - IMAP er sikker på å forbli protokollen av valget for de fleste av dagens travle mennesker.
Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Sende og motta rapporterte feilen (0x800CCC0F) : Forbindelsen til serveren ble brutt.

Du har antakeligvis en eller annen form for antivirus og/eller antispam-programvare installert på...

Outlook Express / Outlook - feilmelding 0x800CCC79

Denne feilmeldingen kan dukke opp hvis du prøver å sende mail til noen og din...

Outlook feilmelding: 0X800CCCOD

Feilmeldingen oppstår dersom Outlook ikke får kontakt med domenet og kan skyldes feil...

Jeg får feilmelding 553: Relaying Denied eller "Sorry that domain isn't in my list of allowed rcpt hosts" når jeg sender epost

Denne feilmeldingen er generert av antispam-funksjonen på mailserveren. Problemet løses ved å...

Webmail

Alle våre Hosting pakker kommer med 3 forskjellige Webmail, slik at du kan bruk den du liker...