Postbudet på våre datamaskiner. Eller: Hva er SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)? Print

  • smtp, smtp server, sending av email
  • 0

Nesten alle dine aktiviteter på nett er gjort mulig gjennom hjelp av protokoller-de spesielle nettverks-programvare regler og retningslinjer som gjør at datamaskinen kan koble opp til nett overalt, slik at du kan handle, lese nyheter, sende e-post og mye mer. (IP-adresse, som står for Internet Protocol, er bare en av mange.)

Protokollene er avgjørende for din nettverksaktivitet og heldigvis for deg, trenger du ikke å administrere, installere eller engang tenke på dem. De er bygget inn i nettverks programvaren på datamaskinene. Takk og lov for avansert teknologi og IT-genier!

Likevel, en og annen gang, kan du finne deg selv i å måtte lære om en protokoll, for eksempel IP-adressen din. Det er tilfellet med et begrep som påvirker alle e-postene du har sendt ut i hele ditt liv-Simple Mail Transfer Protocol, eller SMTP. Uten den, ville din e-post gått ingensteds.

Hva er SMTP?

SMTP er en del av programmet laget av TCP / IP-protokollen. Ved hjelp av en prosess som kalles "lagre og videresende ," SMTP flytter e-post på og på tvers av nettverk. Det arbeider tett med noe som kalles Mail Transfer Agent (MTA) for å sende din kommunikasjon til riktig maskin og innboksen.

SMTP staver ut og styrer hvordan email beveger seg fra datamaskinens MTA til en MTA på en annen datamaskin, og til og med flere datamaskiner. Ved hjelp av det "store og fremover" -funksjonen nevnt før, kan meldingen flytte i trinn fra datamaskinen til sin destinasjon. På hvert trinn, er Simple Mail Transfer Protocol gjør jobben sin. Heldig for oss, dette tar all plass bak kulissene, og vi trenger ikke å forstå eller bruke SMTP.

SMTP på jobb.

SMTP gir et sett av koder som forenkler kommunikasjon av e-postmeldinger mellom e-postservere (nettverksdatamaskinen som håndterer e-post som kommer til deg og går ut). Det er en slags stenografi som lar en server for å bryte opp ulike deler av en melding i kategorier den andre serveren kan forstå. Når du sender en melding ut, er det omgjort til tekststrenger som er atskilt med kodeordene (eller tall) som identifiserer formålet med hver del.

SMTP gir disse kodene, og e-post server programvare er utviklet for å forstå hva de betyr. Som hver melding reiser til sin destinasjon, noen ganger går det gjennom en rekke datamaskiner samt deres individuelle MTAer. Som den gjør det, er det kort lagret før det går videre til neste datamaskin i banen. Tenk på det som et brev går gjennom forskjellige hender og som til slutt havner i riktig mailbox.

Ikke noe fancy med SMTP.

SMTP er i stand til å overføre kun tekst-det er ikke i stand til å håndtere fonter, grafikk, vedlegg, etc.-kanskje det er derfor det heter enkelt. Heldigvis Multipurpose Internet Mail Extensions ble opprettet for å låne en hånd. MIME koder all ikke-tekstlig innhold til vanlig tekst. I så forvandlet format, SMTP lokket til å overføre data.

SMTP står noen ganger for "stopp".

De fleste av oss vet ikke dette, men våre Internettleverandører vanligvis har en grense for hvor mange e-poster vi kan sende ut over en viss tid. Mesteparten av tiden, er det begrenset til et visst antall per time eller per dag.

Hver ISP avhengig av sin SMTP for å bestemme (og styrer) e-post som kan sendes ut av en tilkobling. (Det er en protokoll, tross alt.) For noen mennesker som arbeider hjemme eller leder store e-postlister, som kan være et problem. Etter at de treffer sin grense, vil ISP bare slutte å sende e-poster. Hvis de tror du er en spammer, kan de selv stenge kontoen din.

Det epost grense varierer fra ISP. For eksempel er den typiske Comcast Cable Internet kunde begrenset til 1000 e-poster per dag. (Deres bedriftskunder har en grense på 24.000 e-poster daglig.) Verizon og AT & T gjøre det annerledes. De satt en grense på 100 på antall mottakere du kan ha på en sendt e-post.

Hvis du er nysgjerrig på din ISP´s grense, sjekk deres politikk.


Var dette svaret til hjelp?
Tilbake