Hva er en web server?

Postet 11.09.2019  | Oppdatert 12.09.2019

Du har nok hørt uttrykket web server mange ganger, men hva er en web server egentlig?

Definisjon: En web server er en kraftig datamaskin som kjører nettsteder og som distribuerer websider etter hvert som de blir rekvirert.
Det grunnleggende målet med web serveren er å lagre, behandle og levere websider til brukerne. Denne internett kommunikasjonen gjøres ved hjelp av HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Disse websidene er stort sett statisk innhold som inkluderer HTML-dokumenter, bilder, stilark, tekst osv. Bortsett fra HTTP, støtter en web server også SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) og FTP (File Transfer Protocol) protokoll for e-post og filoverføring og lagring.

Beskrivelse: Hovedjobben til en web server er å vise innholdet på nettstedet. Hvis en web server ikke blir eksponert for publikum og brukes internt, kalles den Intranet Server. Når noen ber om et nettsted ved å legge til en URL eller nettadresse på en nettlesers (som Chrome eller Firefox) adressefelt ( som proffhosting.no ), sender nettleseren en forespørsel til Internett om å se den tilsvarende websiden for denne adressen. En domene navneserver (DNS) konverterer denne URLen til en IP-adresse (for eksempel 192.168.216.205), som igjen peker til en web server.

Web serveren blir bedt om å presentere innholdet på snettstedet for brukerens nettleser. Alle nettsteder på Internett har en unik identifikator når det gjelder en IP-adresse. Denne Internett-protokoll adressen brukes til å kommunisere mellom forskjellige servere over hele Internett. I disse dager er Apache-serveren den vanligste web serveren som er tilgjengelig i markedet. Apache er en open source-programvare som håndterer nesten 70 prosent av alle nettsteder som er tilgjengelige i dag. De fleste av de nettbaserte applikasjonene bruker Apache som standard web server miljø. En annen web server som vanligvis er tilgjengelig, er Internet Information Service (IIS). IIS eies av Microsoft.

Proffhosting: Som du sikkert nå har skjønt, så ligger våre Webside Hosting og Email Hosting pakker, på en slik web server, der flere kunder deler samme web server. Noen velger også en egen web server alene for sitt domene og sine websider og dette kalles da en Dedikert Server.

Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Hva er et Webhotell?

Et webhotell gir deg eller bedriften lagringsplass for websider og email på en webserver,...

Hvorfor har ikke dere fri trafikk?

95% av våre kunder bruker mindre enn 2GB trafikk/mnd, så trafikkgrensene er mer enn høye nok for...

Kan jeg oppgradere mitt webhotell?

Ja, du kan når som helst oppgradere ditt webhotell, til en større pakke. Dette kan...

Leverer dere både Linux og Windows Hosting?

Ja, vi tilbyr både Linux og Windows webhotell. Linux er ledende innen webhotell og ca. 95% av...

Webhotell

Vi tilbyr 5 forskjellige webhotell på Linux og 4 forskjellig webhotell på...