domene registrere registrere domene webside hosting linux windows vps hosting dedikert hosting domenenavn paypal ssh Telnet shell tilgang internasjonale domener .no .com .net .pizza .taxi .as .info bestilling betaling nettsted internett eksisterende domene domene hos annen leverandør endre navnetjenere overføre domene båndbredde visninger overføre hosting nedetid cpanel kontrollpanel demo cpanel ordre svindel smtp spam port 25 port 587 bredbånds leverandører autentisering ssl/tls ftp via nettleser public_html ftp klient filezilla cuteftp f5 tasten ledig domene ledig domene navn søk ledig domene registrar egenerklæring index manager parkere domene organisasjonsnummer .no domene PID personidentifikator hvor mange .no privat person Norid PID-automaten outlook oppsett e-post iphone ipad oppsett av epost iphone oppsett av epost ipad e-post android oppsett e-post android oppsett e-post mobiltelefon oppsett e-post outlook oppsett e-post windows 10 oppsett mail windows 10 email windows 10 parkert domene add-on domene sub-domene diskplass fri diskplass ioncube loader zend optimizer windows hosting linux hosting problemer sending email sending av email internett leverandør bredbåndsleverandør 0x800cccof forbindelsen til serveren ble brutt antivirus winmail.dat 0x800ccc0d 553:relaying denided 553 5.3.0 "We do not relay from" smtp server 0x80042108 dns kontroll sone fil epp kode flytte domene progagering navnetjenere dns informasjon domene propagering koble til mysql php koble til mysql perl webmail logge på webmail domene registrering we do not relay from fornye Domain Name System TLD mail server e-post server hosting web server imap e-post pop3 MultiPHP Slette cache i browseren Faktura Betale Faktura Joomla Joomla sikkerhet sikker forbindelse hva er ssl pop pop vs imap outlook 2016 brannmur ip blokkert Connection timed out ip blokkering hva er forskjellen på pop & imap htaccess omdirigere til HTTPS SSL usikre elementer SSL Advarsel chmod fil rettigheter mappe rettigheter chmod 644 chmod 755 ftp chmod oppheve ip blokkering Glemt Passord Resette Passord Din Side Passord hacket ssl email email email ssl Apoofing webserver web-server sende mail iOS iPod MacOS Mail.app e-post autentisering SPF DKIM DMARC vps server

Hva er en Mail Server eller e-postserver ? Print

• mail server, e-post server
  • 7

Med et klikk på museknappen , kan du sende en e-post fra ett sted i verden til et annet i løpet av sekunder. De fleste av oss tar denne prosessen for gitt, noe som gir liten tanke til hvordan det faktisk fungerer. Det er lett å forstå hvordan standard brevpost går fra punkt A til punkt B - men hvordan kan en e-postmelding gjøre veien fra en avsender til en mottaker? Svaret på det spørsmålet dreier seg om noe som kalles en e-postserver. Du kan lære mer om rollen til e-postserveren ved å lese på nedenfor.

Hva er en e-postserver ?

En e-postserver er datastyrt og tilsvarer egentlig det vennlige postbudet i nabolaget. Hver e-post som sendes passerer gjennom en serie av e-postservere langs sin vei til sin tiltenkte mottaker. Selv om det kan virke som en melding sendes umiddelbart - suse fra en PC til en annen i løpet av et øyeblikk - realiteten er at en kompleks serie av overføringer foregår. Uten denne serien av postservere , vil du bare være i stand til å sende e-post til folk som har e-postadresse domener matchet din egen - dvs., kan du bare sende meldinger fra en example.com konto til en annen example.com konto.

Typer Mail Servere

Mailservere kan deles inn i to hovedkategorier : utgående e-postservere og innkommende e-postservere . Utgående e-postservere er kjent som SMTP, eller Simple Mail Transfer Protocol, servere. Innkommende e-postservere kommer i to varianter. POP3, eller Post Office Protocol, versjon 3, er servere best kjent for å lagre sendte og mottatte meldinger på PC 'lokale harddisker . IMAP eller Internet Message Access Protocol, servere alltid lagre kopier av meldinger på servere. De fleste POP3-servere kan lagre meldinger på servere, også, som er mye mer praktisk.

Prosessen for å sende en e-post

Nå som du vet det grunnleggende om innkommende og utgående e-postservere , vil det være lettere å forstå hvilken rolle de spiller i e-post prosessen. De grunnleggende trinnene i denne prosessen er beskrevet nedenfor for enkelhets skyld.

Steg # 1: Når du har skrevet en melding og trykke send, e-postklienten - enten det er Outlook Express eller Gmail - kobles til domenet ditt SMTP server. Denne serveren kan navngis mange ting; en standard eksempel ville være smtp.example.com.

Steg # 2: Din e-postklient kommuniserer med SMTP-server, gir det din e-postadresse, mottakerens e-postadresse, meldingsteksten og eventuelle vedlegg.

Steg # 3: SMTP-serveren behandler mottakerens e-postadresse - spesielt sitt domene. Hvis domenenavnet er det samme som avsender, blir meldingen rutes direkte over til domenets POP3 eller IMAP server - ingen ruting mellom servere er nødvendig. Dersom domenet er forskjellig, men vil SMTP-serveren har til å kommunisere med det andre domenet server.

Steg # 4: For å finne mottakerens server, må avsenderens SMTP-server kommunisere med DNS, eller Domain Name Server. DNS tar mottakerens e-domenenavn og oversetter den til en IP-adresse. Avsenders SMTP-server kan ikke rute en epost riktig med et domenenavn alene; en IP-adresse er et unikt nummer som er tildelt hver datamaskin som er koblet til Internett. Ved å vite denne informasjonen, kan en utgående e-postserver utføre sitt arbeid mer effektivt.

Steg # 5: Nå som SMTP-server har mottakerens IP-adresse, kan det kobles til sin SMTP server. Dette er vanligvis ikke gjøres direkte, skjønt; i stedet, blir meldingen rutet langs en rekke urelaterte SMTP-servere til det ankommer sin destinasjon.

Steg # 6: Mottakerens SMTP-server skanner innkommende meldingen. Hvis den gjenkjenner domenet og brukernavnet , sender den meldingen videre til domenets POP3 eller IMAP-serveren. Derfra er det plassert i en sendmail køen til mottakerens e-postklient gjør at den kan lastes ned. På dette punktet, kan meldingen leses av mottakeren.

Hvordan e-postklienter håndteres

Mange bruker web-baserte e-postklienter , som Yahoo Mail og Gmail. De som krever mye mer plass - spesielt bedrifter - ofte nødt til å investere i sine egne servere. Det betyr at de også må ha en måte å motta og sende e-post, noe som betyr at de må sette opp sine egne mailservere . For å nå dette målet, programmer som Postfix og Microsoft Exchange er to av de mest populære alternativene. Slike programmer lette den foregående prosessen bak kulissene. De som sender og mottar meldinger over disse postservere , selvfølgelig, vanligvis bare se på "Send" og "motta" deler av prosessen.

På slutten av dagen, er en mail server en datamaskin som bidrar til å flytte filer sammen til hensikt destinasjoner. I dette tilfellet, selvfølgelig, disse filene er e-postmeldinger. Like enkelt som det er å ta for gitt, er det smart å ha en grunnleggende forståelse av hvordan postservere fungere.