Hva er en Mail Server eller e-postserver ?

Med et klikk på museknappen , kan du sende en e-post fra ett sted i verden til et annet i løpet av sekunder. De fleste av oss tar denne prosessen for gitt, noe som gir liten tanke til hvordan det faktisk fungerer. Det er lett å forstå hvordan standard brevpost går fra punkt A til punkt B - men hvordan kan en e-postmelding gjøre veien fra en avsender til en mottaker? Svaret på det spørsmålet dreier seg om noe som kalles en e-postserver. Du kan lære mer om rollen til e-postserveren ved å lese på nedenfor.

Hva er en e-postserver ?

En e-postserver er datastyrt og tilsvarer egentlig det vennlige postbudet i nabolaget. Hver e-post som sendes passerer gjennom en serie av e-postservere langs sin vei til sin tiltenkte mottaker. Selv om det kan virke som en melding sendes umiddelbart - suse fra en PC til en annen i løpet av et øyeblikk - realiteten er at en kompleks serie av overføringer foregår. Uten denne serien av postservere , vil du bare være i stand til å sende e-post til folk som har e-postadresse domener matchet din egen - dvs., kan du bare sende meldinger fra en example.com konto til en annen example.com konto.

Typer Mail Servere

Mailservere kan deles inn i to hovedkategorier : utgående e-postservere og innkommende e-postservere . Utgående e-postservere er kjent som SMTP, eller Simple Mail Transfer Protocol, servere. Innkommende e-postservere kommer i to varianter. POP3, eller Post Office Protocol, versjon 3, er servere best kjent for å lagre sendte og mottatte meldinger på PC 'lokale harddisker . IMAP eller Internet Message Access Protocol, servere alltid lagre kopier av meldinger på servere. De fleste POP3-servere kan lagre meldinger på servere, også, som er mye mer praktisk.

Prosessen for å sende en e-post

Nå som du vet det grunnleggende om innkommende og utgående e-postservere , vil det være lettere å forstå hvilken rolle de spiller i e-post prosessen. De grunnleggende trinnene i denne prosessen er beskrevet nedenfor for enkelhets skyld.

Steg # 1: Når du har skrevet en melding og trykke send, e-postklienten - enten det er Outlook Express eller Gmail - kobles til domenet ditt SMTP server. Denne serveren kan navngis mange ting; en standard eksempel ville være smtp.example.com.

Steg # 2: Din e-postklient kommuniserer med SMTP-server, gir det din e-postadresse, mottakerens e-postadresse, meldingsteksten og eventuelle vedlegg.

Steg # 3: SMTP-serveren behandler mottakerens e-postadresse - spesielt sitt domene. Hvis domenenavnet er det samme som avsender, blir meldingen rutes direkte over til domenets POP3 eller IMAP server - ingen ruting mellom servere er nødvendig. Dersom domenet er forskjellig, men vil SMTP-serveren har til å kommunisere med det andre domenet server.

Steg # 4: For å finne mottakerens server, må avsenderens SMTP-server kommunisere med DNS, eller Domain Name Server. DNS tar mottakerens e-domenenavn og oversetter den til en IP-adresse. Avsenders SMTP-server kan ikke rute en epost riktig med et domenenavn alene; en IP-adresse er et unikt nummer som er tildelt hver datamaskin som er koblet til Internett. Ved å vite denne informasjonen, kan en utgående e-postserver utføre sitt arbeid mer effektivt.

Steg # 5: Nå som SMTP-server har mottakerens IP-adresse, kan det kobles til sin SMTP server. Dette er vanligvis ikke gjøres direkte, skjønt; i stedet, blir meldingen rutet langs en rekke urelaterte SMTP-servere til det ankommer sin destinasjon.

Steg # 6: Mottakerens SMTP-server skanner innkommende meldingen. Hvis den gjenkjenner domenet og brukernavnet , sender den meldingen videre til domenets POP3 eller IMAP-serveren. Derfra er det plassert i en sendmail køen til mottakerens e-postklient gjør at den kan lastes ned. På dette punktet, kan meldingen leses av mottakeren.

Hvordan e-postklienter håndteres

Mange bruker web-baserte e-postklienter , som Yahoo Mail og Gmail. De som krever mye mer plass - spesielt bedrifter - ofte nødt til å investere i sine egne servere. Det betyr at de også må ha en måte å motta og sende e-post, noe som betyr at de må sette opp sine egne mailservere . For å nå dette målet, programmer som Postfix og Microsoft Exchange er to av de mest populære alternativene. Slike programmer lette den foregående prosessen bak kulissene. De som sender og mottar meldinger over disse postservere , selvfølgelig, vanligvis bare se på "Send" og "motta" deler av prosessen.

På slutten av dagen, er en mail server en datamaskin som bidrar til å flytte filer sammen til hensikt destinasjoner. I dette tilfellet, selvfølgelig, disse filene er e-postmeldinger. Like enkelt som det er å ta for gitt, er det smart å ha en grunnleggende forståelse av hvordan postservere fungere.
Var dette svaret til hjelp?

Relaterte artikler

Sende og motta rapporterte feilen (0x800CCC0F) : Forbindelsen til serveren ble brutt.

Du har antakeligvis en eller annen form for antivirus og/eller antispam-programvare installert på...

Outlook Express / Outlook - feilmelding 0x800CCC79

Denne feilmeldingen kan dukke opp hvis du prøver å sende mail til noen og din...

Outlook feilmelding: 0X800CCCOD

Feilmeldingen oppstår dersom Outlook ikke får kontakt med domenet og kan skyldes feil...

Jeg får feilmelding 553: Relaying Denied eller "Sorry that domain isn't in my list of allowed rcpt hosts" når jeg sender epost

Denne feilmeldingen er generert av antispam-funksjonen på mailserveren. Problemet løses ved å...

Webmail

Alle våre Hosting pakker kommer med 3 forskjellige Webmail, slik at du kan bruk den du liker...