Tilkobling til FTP via en nettleser

Postet 25.04.2018 | Oppdatert 13.03.2019

For å koble til FTP via nettleseren din, bruker du følgende nettadresse i adresselinjen:

ftp://brukernavn:passord@ftp.dittdomene.com

Når du er tilkoblet, klikk på public_html mappen. Du er nå plassert i rotkatalogen på nettstedet ditt. Filer kan nå lastes opp til denne katalogen, fra din lokale maskin.

Merk: Ikke last opp filer før du har valgt public_html mappen, som er den mappen med alle undermapper som viser ditt nettsted på Internett.

Hvis du planlegger å koble til FTP-servere med jevne mellomrom, bør du i stedet bruke en FTP-klient.

De gjør oppgaven med å laste opp eller flytte filer mye enklere enn en nettleser. Men for en og annen FTP-tilkobling vil nettleseren din fungere bra.

Et bra alternativ, hvis du har hosting hos oss, er Fil behandleren som er innebygd i kontrollpanelet !

• ftp via nettleser, public_html