Hva er forskjellen på Add-on, Parkert og Sub-Domene i cPanel?

cPanels begrep Add-On, Parkert og Sub-domener kan være ganske forvirrende første gang man bruker cPanel og vi skal her prøve å forklare forskjellen. I dag er det vanlig at man registrerer flere domene navn, som man på en eller annen måte ønsker tilknyttet sitt hoveddomene, eller man ønsker helt separate nettsider, administrert fra samme kontrollpanel, cPanel.

Med tjenestene Parkert, Add-On og Sub-Domene i cPanel, har du mange muligheter.

Parkert domene, har en annen betydning utenom cPanel og vil si at du registrerer og parkerer et domenenavn, til senere bruk og vi viser en Under Konstruksjon side for domenet.

Sub-Domene:
Det er ikke sikkert du er klar over det, men du bruker sub-domener hver dag. Et sub-domene er navnet til venstre for domenenavnet, f.eks www.clickit.no. www, mail og ftp er universale aksepterte sub-domener for nettsider. Nesten alle "tenker" sitt domene som f.eks www.clickit.no men "www" er altså et sub-domene.

Du kan derfor sette opp f.eks forum.dittdomene.com osv. i stedet for dittdomene.com/forum/.

Det forutsettes selvfølgelig at du har registrert dittdomene.com først.

Parkert Domene:
Dette parkerer et domene på toppen av et annet domene. Det vil si at hvis du har dittdirma.com og parkerer dittfirma2.com på toppen av dittfirma.com - så vil dittfirma2.com vise samme webside som dittfirma.com og ha samme katalogstruktur.
Du kan også opprette email adresser for dittfirma2.com.

Add-on Domene:
Et Add-On Domene er et domene som peker til en underkatalog på hoved domenet. For eksempel vil du at dittfirma2.com skal peke til dittfirma.com/nettbutikk/. dittfirma2.com vil da fremstå som et helt separat domene, ved å bruke Add-On domene og dette vil si at du kan ha flere webhotell på samme kontrollpanel, cPanel. Du kan også opprette email adresser for dittfirma2.com.