Du har antakeligvis en eller annen form for antivirus og/eller antispam-programvare installert på maskinen din. Disse skaper veldig ofte problemer med enten sending eller mottak av mail.

For å verifisere om det er antivirus eller antispam-programmet som skaper problemet kan du forsøke å "pinge" epostserveren (mail.dittdomenenavn.no).

Dersom du får svar fra IP-adressen når du pinger, har du kontakt med epostserveren og problemet med sending av epost skyldes helt sikkert programvaren din.

Forsøk å gjøre følgende (gå videre til steg 2 hvis steg 1 ikke gir resultater osv.):

1. Deaktiver scanning av utgående epost. De fleste antivirusprogrammer lar deg skru av denne funksjonen.

2. Hvis programmet ikke har en slik funksjon, eller det ikke hjelper å slå av scanningen, deaktiver all scanning av epost (både innkommende og utgående).

• 0x800cccof, forbindelsen til serveren ble brutt, antivirus