Hvorfor bør jeg eller må jeg bruke SMTP serveren til oppkoblings leverandøren min når jeg sender email?

Dette er fordi de fleste Internett leverandører har sperret port 25 for SMTP hvis du bruker ditt eget domene navn og port 25 for SMTP (utgående mail) brukes av de aller fleste email klienter som standard.

Dette er egentlig et bra tiltak, fordi det vil betydelig redusere mengden spam som sendes ut fra virusinfiserte hjemme-PCer og disse er det mange av!

Den negative effekten er at du ikke lenger kan bruke din egen SMTP-server tilknyttet ditt domene, for å sende epost, men det skal i prinsippet ikke være noen forskjell på den SMTP-tjenesten du får fra Internett leverandøren din og den SMTP-tjenesten du får fra oss.

Dersom du av en eller anne grunn, ikke ønsker å bruke SMTP serveren til Internett leverandøren din, kan du hos oss bruke mail.dittdomenenavn og omgå sperren på port 25 som din Internett leverandør har satt opp.

(Du bruker da port 587 eller 465 med SSL/TLS)
Husk at SMTP serveren tilknyttet ditt domene hos oss krever godkjenning og den krever brukernavn ( din email adresse) samt passord for Autentisering!

Nedenfor dinner du en liste over de mest brukte Internett og Bredbånds leverandører i Norge:

AlltidOnline smtp.alltidonline.no
BKK bredbånd smartmail.hjemme.no
Bluecom smtp.bluecom.no
BN TV mail.bntv.no
Broadnet mail.broadnet.no
Canal Digital smtp.online.no
Catch smtp.catch.no
Chello/UPC smtp.chello.no
DataGuard smtp.dataguard.no
DirectConnect smtp.directconnect.no
Enter VG smtp.enter.vg
EUNet smtp.eunet.no
FastCom smtp.fastcom.no
Fiber365 smtp.fiber365.no
Get smtp.getmail.no
Get - Chello smtp.chello.no
Hesbynett smtp.hesbynett.no
ICE Mobilt smtp.nordiskmobiltelefon.no
KabelTV.no mail.ktv.no
Kragerø Energi smtp.kragnett.no
Kragerø E Bredbånd   smtp.kebas.no
LOS smtp.losmail.no
Loqal smtp.loqal.no
Lyse Tele smtp.lyse.net
Mimer smtp.mimer.no
Monet mail.monet.no
MTU smtp.mtulink.no
Multinet mail.multinet.no
Netcom smtp.netcom.no
NextGenTel smtp.broadpark.no
NextNet smtp.nextnet.no
Nextra mta.online.no
Nittedalsnettet post.nittedalsnettet.no
Nokab mail.nokab.no
Nordkom NKTV mail.nktv.no
NSN Nett AS mail.nsn.no
PlanetOnline smtp.planetonline.com
Powertech mail.powertech.no
Sensewave mail.sensewave.com
Skagerak Fiber smtp.sf-nett.no
Smartcall mail.smartcall.no
Software Solutions mail.software.no
Song Networks smtp.songnetworks.no
Start.no smtp.start.no
Tafjord Mimer smtp.mimer.no
TDC smtp.tdc.no
Tele2 smtp.c2i.net
Telenor Frisurf smtp.frisurf.no
Telenor ADSL smtp.online.no
TelEnum smtp.telenum.no
Tiscali smtp.tiscali.no
Trollnett smtp.trollnett.no
Ventelo smtp.ventelo.net
Tønsberg Bredbånd smtp.tbbb.no

• smtp, spam, port 25, port 587, bredbånds leverandører, autentisering, ssl/tls