Dette er en problemstilling som kan skje når mottakeren bruker en annen mail-klient enn Outlook og avsenderen bruker Outlook satt opp med meldingsformat Rikt tekstformat.

Her er en løsning for både avsender og mottaker.

Hvordan stanse avsending av winmail.dat filer:

Dersom du bruker Outlook og har fått reaksjoner fra mottakere du sender mail til at winmail.dat-problemet er der skal du gjøre følgende:

1. Start Outlook
2. Gå inn i oppsettsmenyen (Verktøy | Alternativer)
3. Lokaliser settingen for mail-format
4. Finn settingen for "Send i dette medingsformatet" og velg Ren Tekst (Plain text)
5. Velg OK for å avslutte.

Du vil fra nå av ikke være i stand til å sende mail med spesiell formatering (skrifttyper, farger o.l), men du vil istedet være sikker på at mottaker er i stand til å lese meldingen slik den ser ut når du sender den.

Det kan være noe forskjeller i hvor denne settingen er lokalisert i Outlook - avhengig av hvilken versjon Outlook man kjører.

Slik leser du mottatte winmail.dat filer:

Hvis du er mottaker av winmail.dat filer og gjerne vil se maile'en slik den var ment å se ut fra avsenders side, finnes det programmer som tillater deg å gjøre dette. Disse programmene dekoder winmail.dat filer og viser inneholdet. Her er linker til et par av disse programmene:

http://www.biblet.freeserve.co.uk/

http://www.eolsoft.com/freeware/winmail_opener/

• winmail.dat