For å få raskere surfing på internett er nettlesere designet for å laste ned nettsider og lagre dem lokalt på datamaskinens harddisk i et område som kalles "cache".

En nettlesercache (også kjent som Internett-cache) beholder en kopi av hvert element du har sett på eller lastet ned mens du besøker et nettsted. Når du besøker nettstedet på nytt, vises nettsiden raskere ved å laste siden lokalt fra hurtigbufferen i stedet for å laste ned alt på nytt fra web serveren.

Noen ganger hvis du besøker et nettsteded ofte mens det redigeres, vil du se en eldre hurtigbufret versjon av nettstedet. Dette er derfor forklaringen på hvorfor du ikke vil se endringer med en gang hvis du ikke bruker CTRL + F5 tasten eller på Apple Mac, Kommando- tasten og R