Nettleser caching lagrer nettsidens ressursfiler på en lokal datamaskin når en bruker besøker en webside.

Å "utnytte" cache i nettleseren er når en webansvarlig har instruert nettlesere hvordan ressursene deres skal håndteres.

Når en nettleser viser websiden din, må den laste inn flere ting som for eksempel logoen din, CSS-filer, bilder og andre ressurser.

Hva caching i nettleseren gjør er å "huske" ressursene som nettleseren allerede har lastet inn. Når en besøkende går til en annen side på nettstedet ditt, trenger ikke logoen, CSS-filer osv. lastes inn igjen, fordi nettleseren har dem "husket" (lagret). Dette er grunnen til at den første visningen av en webside tar lengre tid enn gjentatte besøk.

Når du utnytter caching i nettleseren, lagres nettsidefilene dine i nettleserbufferen. Sidene dine lastes mye raskere for gjentatte besøkende, og det samme vil andre sider som deler de samme ressursene.