F5 laster websiden på nytt fra serveren, men bruker nettleserens cache for sideelementer som skript, bilder, CSS med mer.

Ctrl + F5 laster hele innholdet fra web serveren og bruker ikke lokal hurtigbuffer (cache)  i det hele tatt.

Så ved å trykke F5, laster man inn bare hoved HTML-rammen og laster deretter alle andre elementer som for eksempel bilder fra browserens hurtigbuffer (cache), mens Ctrl + F5 laster hele innholdet på nytt fra web serveren og tømmer samtidig hurtigbufferen (cache) for nettstedet.