Hva er et domene vs hosting?

Postet 03.10.2019 | Oppdatert 03.10.2019

For å ha et nettsted live på internett, trenger du både webhotell  ( webside hosting ) og et domenenavn.
Begge disse tingene kan (og gjør) eksistere uavhengig av hverandre, selv om det generelt anses å være universelt å ansette begge for å ha en faktisk webside.

La oss metaforisk si at du vil invitere folk til en fest (nettstedet ditt).
Festen din er på et sted, for eksempel huset ditt eller leiligheten din (webhotell).
For at folk skal vite hvordan de kommer til det bestemte stedet, må du gi dem en adresse (domenenavn).
Så er webhotell det faktiske serverområdet der nettstedfilene dine bor, og et domenenavn er adressen besøkende trenger for å se disse filene som nettstedet ditt.

Du kan ha et domene uten et nettsted, og du kan ha et nettsted uten et domenenavn, men for å virkelig kunne dra nytte av å ha enten i tradisjonell forstand, trenger du faktisk begge sammen.

• domene, hosting