Tag Cloud

domene registrere registrere domene webside hosting linux windows vps hosting dedikert hosting domenenavn paypal ssh Telnet shell tilgang internasjonale domener .no .com .net .pizza .taxi .as .info bestilling betaling nettsted internett eksisterende domene domene hos annen leverandør endre navnetjenere overføre domene båndbredde visninger overføre hosting nedetid cpanel kontrollpanel demo cpanel ordre svindel smtp spam port 25 port 587 bredbånds leverandører autentisering ssl/tls ftp via nettleser public_html ftp klient filezilla cuteftp f5 tasten ledig domene ledig domene navn søk ledig domene registrar egenerklæring index manager parkere domene organisasjonsnummer .no domene PID personidentifikator hvor mange .no privat person Norid PID-automaten outlook oppsett e-post iphone ipad oppsett av epost iphone oppsett av epost ipad e-post android oppsett e-post android oppsett e-post mobiltelefon oppsett e-post outlook oppsett e-post windows 10 oppsett mail windows 10 email windows 10 parkert domene add-on domene sub-domene diskplass fri diskplass ioncube loader zend optimizer windows hosting linux hosting problemer sending email sending av email internett leverandør bredbåndsleverandør 0x800cccof forbindelsen til serveren ble brutt antivirus winmail.dat 0x800ccc0d 553:relaying denided 553 5.3.0 "We do not relay from" smtp server 0x80042108 dns kontroll sone fil epp kode flytte domene progagering navnetjenere dns informasjon domene propagering koble til mysql php koble til mysql perl webmail logge på webmail domene registrering we do not relay from fornye Domain Name System TLD mail server e-post server hosting web server imap e-post pop3 MultiPHP Slette cache i browseren Faktura Betale Faktura Joomla Joomla sikkerhet sikker forbindelse hva er ssl pop pop vs imap outlook 2016 brannmur ip blokkert Connection timed out ip blokkering hva er forskjellen på pop & imap htaccess omdirigere til HTTPS SSL usikre elementer SSL Advarsel chmod fil rettigheter mappe rettigheter chmod 644 chmod 755 ftp chmod oppheve ip blokkering Glemt Passord Resette Passord Din Side Passord hacket ssl email email email ssl Apoofing webserver web-server sende mail iOS iPod MacOS Mail.app e-post autentisering SPF DKIM DMARC vps server

Hva er forskjellen på POP & IMAP og hvilken skal du bruke for e-posten din? Print

• pop3, imap, pop, pop vs imap, hva er forskjellen på pop & imap, e-post
  • 51

Postet 16.02.2018 | Oppdatert 18.08.23

Hvis du noen gang har satt opp en e-postklient eller en app, har du sikkert kommet over uttrykkene POP og IMAP. Husker du hvilken du valgte og hvorfor?

Hvis du ikke er helt sikker på hva disse står for og hvordan de påvirker e-post kontoen din, vil denne artikkelen kaste litt lys over dette. Artikkelen forklarer hvordan POP og IMAP fungerer og vil hjelpe deg med å bestemme hvilken som passer best for dine behov.

IMAP er kort for Internet Message Access Protocol, mens POP oversettes til Post Office Protocol. Med andre ord, begge er e-post protokoller. De lar deg lese e-post lokalt ved hjelp av en tredjeparts applikasjon. Eksempler på slike applikasjoner er Outlook, Thunderbird, Eudora, GNUMail eller (Mac) Mail.

Den opprinnelige protokollen er POP. Den ble opprettet i 1984 som en måte å laste ned e-post fra en ekstern server. IMAP ble designet i 1986 for å tillate ekstern tilgang til e-post lagret på en ekstern server. I hovedsak er hovedforskjellen mellom de to protokollene at POP laster ned e-post fra serveren for permanent lokal lagring, mens IMAP lagrer dem på serveren og bare cacher (midlertidig lagrer) e-post lokalt. IMAP er med andre ord en form for skylagring.

Hvordan kan POP og IMAP sammenlignes?

De to protokollene kan best sammenlignes ved å se på de mest grunnleggende arbeidsflytene.

POP-arbeidsflyt:

• Koble til serveren.
  • Hent all mail.
  • Lagre lokalt som ny post.
  • Slett e-post fra server *.
  • Koble fra.

* Standard funksjonen til POP er å slette e-post fra serveren. Men de fleste POP-klienter gir også mulighet til å legge en kopi av nedlastet post på serveren.

IMAP-arbeidsflyt:

• Koble til serveren.
  • Hent bruker forespurt innhold og cache det lokalt, for eksempel liste over ny post, meldingssammendrag eller innhold av eksplisitt valgte e-post meldinger.
  • Behandle brukerredigeringer, for eksempel markering av e-post som lest, sletting av e-post osv.
  • Koble fra.

Som du kan se, er IMAP-arbeidsflyten litt mer kompleks enn POP. I hovedsak lagres mappestrukturer og e-post på serveren, og bare kopier blir holdt lokalt. Vanligvis lagres disse lokale kopiene midlertidig. Du kan imidlertid også lagre dem permanent.

Hva er fordelene med POP?

Fra å være den opprinnelige protokollen følger POP den forenklede ideen om at bare èn klient krever tilgang til e-post på serveren og at e-postene er best lagret lokalt. Dette fører til følgende fordeler:

• E-post lagret lokalt, dvs. alltid tilgjengelig, selv uten internettforbindelse.
  • Internett-tilkobling er bare nødvendig for sending og mottak av e-post.
  • Lagrer serverens lagringsplass.
  • Mulighet til å forlate kopi av e-post på server.
  • Konsolidere flere e-postkontoer og servere i en innboks.

Hva er fordelene med IMAP?

Som nevnt ovenfor ble IMAP opprettet for å tillate ekstern tilgang til e-post meldinger lagret på en ekstern server. Tanken var å tillate flere kunder eller brukere å administrere samme innboks. Så om du logger deg inn fra hjemmet eller arbeidsdatamaskinen din, vil du alltid se de samme e-postene og mappestrukturen siden de lagres på serveren, og alle endringer du gjør i lokale kopier synkroniseres umiddelbart til serveren.

Som et resultat har IMAP følgende fordeler:

• E-post lagret på ekstern server, dvs. tilgjengelig fra flere forskjellige steder.
  • Internett-tilkobling var nødvendig for å få tilgang til e-post.
  • Raskere oversikt som bare overskrifter lastes ned til innholdet er eksplisitt forespurt.
  • E-post blir automatisk sikkerhetskopiert dersom serveren administreres ordentlig.
  • Sparer lokal lagringsplass.
  • Mulighet til å lagre e-post lokalt.

Hva er den beste e-post protokollen for meg?

Åpenbart avhenger det av dine spesifikke variabler og du har sannsynligvis en ide om hva som passer best for din situasjon allerede. Poengene under skal bidra til å ta en endelig beslutning.

Velg POP hvis ...

• Du vil ha tilgang til e-posten din fra bare en enkelt enhet.
  • Du trenger kontinuerlig tilgang til e-posten din, uavhengig av tilgjengeligheten på Internett.
  • Du har begrenset server lagring.

Velg IMAP hvis ...

• Du vil ha tilgang til e-postadressen din fra flere forskjellige enheter.
  • Du har en pålitelig og konstant internettforbindelse.
  • Du vil motta en rask oversikt over nye e-post eller e-post på serveren.
  • Din lokale lagringsplass er begrenset.
  • Du er bekymret for backup av e-postene dine.

Hvis du er i tvil, gå for IMAP. Det er den mer moderne protokollen, den lar deg være fleksibel og din e-post blir automatisk sikkerhetskopiert på serveren. Videre er serverplass vanligvis ikke et problem i disse dager og du kan fortsatt lagre viktig e-post lokalt.