Hva gjør filrettigheter "chmod" betyr det?

Chmod på en fil betyr å sette visse rettigheter / tillatelser.

Som standard vil alle filer som lastes opp til serveren automatisk ha tillatelser satt til 644. Innstillingen 644 er relativt trygt, da det gir "Les" og "Skriv" tilgang til eieren, men begrenser resten av publikum til å ha "Read Only" tilgang.

Få av de vanligste chmod kommandoer er 755 og 777. For å chmod en bestemt fil eller en kategori med FTP-klienten, ser du etter noe sånt som "Change filattributter" eller høyreklikk på filen / mappen og skriv kommandoen chmod script instruksjoner fortelle deg.

ADVARSEL! Sette rettigheter på filer er en relativt enkel oppgave, men sørg for at du fullt ut forstår hva det er du tillater publikum å gjøre med filene dine. For eksempel har noen mindre erfarne brukere ofte gjør den fatale feilen å bare sette alle sine filer til 777. Mens 777 vil automatisk tillate utførende privilegier, gjør det også full "lese, skrive, og gjennomføringskraft til hele verden.